sobota 2. března 2013

Plýtvání veřejnými prostředky na Magistrátu hl.m. Prahy.


V době kdy se "berou" peníze v sociální oblasti seniorům a zdravotně postiženým, v tzv. "Domově pro seniory" (DS) v Heřmanově Městci jehož zřizovatelem je Magistrát hl.m. Prahy (MHMP) se "vyhazují" veřejné prostředky za "pochybné" stavební rekonstrukce a úpravy.
  Údajně kvůli "zlepšování kvality poskytovaných služeb" jsou zde mimo jiné třeba "vestavováný" sociální zařízení (WC+sprcha) do pokojů klientů kteří je pak stejně nevyužívají, i kvůli tomu že se do nich s inv.vozíkem nebo s "chodítkem" nedostanou, hlavně že se jim zvýši platba za poskytované služby.
  Poslední takovou "pochybnou a nákladnou rekonstrukci" chce vedení DS provést v těchto dnech a navic při tom nechá odstranit "stará kachlová kamna", které pak "skončí bůhvíkde".
  Jsou tady "naléhavější akce" které potřebují "investice, jako např: klimatizace na Zámku, jsou zde kvůli nevyhovující kanalizaci provlhlé sklepy a vlhkost a plíseň vystupuje až do přízemí, stejně jako v dalším objektu DS ve Vile kde sedm let od otevření není ještě zavedená "požární signalizace".
 Různých "zbytečných ůprav z veřejných prostředků" je v tomto "Zařízení" víc a MHMP o nich moc dobře ví.
Je taky "zajímavé že tyto rekonstrukce a opravy provádí většinou stejné firmy"?
MHMP "propouští" ředitelé "Příspěvkových organizací" (např. divadla) kteří jsou ve funkci déle než dvacet let.
Ředitelka DS v Heřmanově Městci je ve funkci od roku 1987 a přesto že bylo podáno "několik oprávněných oznámení na podezřelé praktiky vedení DS", které ovšem MHMP "popírá", je zřejmé že "v tomto případě používá MHMP jiný metr".
  Navíc si ředitelka DS "zaměstnala bez výběrového řízení" jako vedoucí hospodářského úseku DS a svoji zástupkyní vlastní dceru, která snad po ni "převezme" i ředitelskou funkci.
  Něco "podobného" se děje taky v Severní Korei.
Je zřejmé že "na MHMP ve skutečnosti pořád vládnou Soudruzi ze Starých  Dobrých Časů".

Podpora Magistrátu hl. m. Prahy (MHMP)  při porušování hygienických předpisů, okrádání seniorů v tzv. "Domově pro seniory" (DS) v Heřmanově Městci jehož je MHMP zřizovatelem a bezohledného chování vedení tohoto "Domova" vůči jeho klientům je velká.
 I když jsem několikrát a nejenom já upozorňoval MHMP na tyto "závažné nedostatky"  a taky na "plýtvání veřejnými prostředky" v tomto DS, radní a úředníci MHMP jsou vůči těmto "oprávněným stížnostem "hluchý a slepý" zvláště v tom "vyniká" pracovník sociálního odboru MHMP Mgr.Schindler, který  navíc požaduje "elektronicky podpis kvůli ověření totožnosti", přesto že v DS byl už několikrát "osobně vyjádřit podporu" ředitelce DS v jejím "svévolném a bezohledném chování".
 Vstřícná není ani Okresní Hygienická Stanice která svými "neobjektívními kontrolami" v tomto DS "podporuje porušování hygienických předpisů ve stravování".
 "Nenormální" je i skutečnost že vedoucí hospodářského úseku DS je vlastní dcera ředitelka DS, co se mimo jné v pocslední době projevuje "odborně nepřipravenými a zbytečnými" rekonstrukcemi v DS, při kterých jsou doslova "zneužívaný a vyhazovány" veřejné finanční prostředky.


Alojz Janiga, Masarykovo náměstí 37, Heřmanův Městec 53803

Žádné komentáře:

Okomentovat