sobota 9. června 2012

Zámecký park v Heřmanově Městci=park mladistvých opilců a feťáků.


                                                                                                                                                  8.5.2012

              Zámecký park v Heřmanově Městci – park mladistvých opilců a feťáků

   Již několik let je „Zámecký park“ v Heřmanově Městci místem kde se po lavičkách ve dne v noci „povalují“ mladiství „opilci a feťáci“, zvláště těsně před prázdninami a během nich.

  Často jsou mezi nimi „máloletí“, kteří si během dne ze školy „odskočí zakouřit mariánku a loknout si alkoholu“ od svých o něco starších „kamarádů“, kteří tady tímto způsobem často „tráví“ celý den.

  Jedná se hlavně o prostor s lavičkami v těsné blízkosti „Domova pro seniory“ (DS), jehož zřizovatelem je Magistrát hl.m. Prahy (MHMP).
  V tomto prostoru, přímo pod oknama vedení DS, nejenom že se mladiství „oddávají opileckým a feťáckým orgiím“ ale udělali si z něj „hřiště“ a „posílení alkoholem a drogami svým chováním obtěžují nejen klienty DS  ale i náhodné kolemjdoucí“.
        Kromě toho si z blízkého okolí udělali „veřejné WC“.
 
  Děje se to i přesto že si na tento stav v minulosti místní obyvatelé a klienti DS již stěžovali.

     Do parku je zakázán vjezd cyklistům a automobilům, přesto jich tu je možno potkat denně několik včetně ředitelky DS, která si přes „Zámecký park“ zkracuje autem cestu domů a která „přímo odpovídá za pořádek v tomto parku“.

       Bohužel „vedení Domova“ není schopno zajistit „klid a bezpečí“ klientům uvnitř „Domova“ natož pak „dodržování nějakého řádu“ mimo DS.

    A o tom „ví své“ i zřizovatel DS- Magistrát hl.m. Prahy, i když „to nehodlá veřejně přiznat“.


   Alojz Janiga, Masarykovo náměstí 37, Heřmanův Městec 53803.

3 komentáře:

  1. Velmi Vám držím palce a cítím s Vámi.Většina těchto ústavů,které jsem financované z daní občanů této země,nedají a nedopřejí starým lidem kvalitní stravu a dostatek tekutin a pohybu.Tím se zhorší jejich zdravotní stav, tráví čas po nemocnicích,tyto pobyty je velmi vysílí, samozřejmě musí brát kvůli tomu spoustu léků.Zkrátka farmaceutický průmysl musí vydělávat
    a nemocnice také.Je to naprostá šílenost,co se děje,chudáci lidi ,kteří jsou odkázáni na pomoc takových hyen.Zkuste napsat stížnost na NKÚ,snad pomohou -s pozdravem Irena Tesařová

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji Vám pani Tesařová. Já už jsem o tom všem informoval kdekoho. "Zřizovatel" MHMP všechno "popírá", MPSV "nereaguje" stejně jako ČHV nebo "zmocněnci pro lidská práva" při vládě ČR, "veřejný ombudsman nemá čas ani pravomoce" aby tuto "záležitost" prošetřoval a neuspěl jsem ani s trestním oznámením. Mám z toho pocit že "Lidská práva v ČR jsou akorát kecy pro blbí a dobře placené místo (trafika) bez jakékoliv odpovědnosti pro ty kteří by měli na jejich dodržování dohlížet. Alojz Janiga.

    OdpovědětVymazat
  3. V zámeckém parku v Heřmanově Městci se kromě jiného hrozně kácí stromy. Jsou to často zdravé stromy a mezi nimi i památné.Údajně je všechno v pořádku protože na kácení bylo vydáno povolení ke kácení kvůli jejich špatnému stavu. Pochybuji o tom, protože často chodím po parku a vidím jak ty stromy vypadají. Pozná se to i podle pařezu které po stromech zůstanou.

    OdpovědětVymazat