čtvrtek 12. ledna 2012

Odvolání proti rozhodnutí.

                                                                                                                                 13.12.2012


Odvolaní proti rozhodnutí ve věci prošetření stížností, pí.Marii Málkovou ředitelkou „Domova pro seniory“(DS) hl.m. Prahy v Heřmanově Městci.


Komu: Magistrát hl.m. Prahy (MHMP), odbor zdravotnictví
            sociální péče a prevence.
           
            Sociální ombudsman MHMP.
Na vědomí:
                Primátor a zastupitelstvo hl.m. Prahy.


Vážení, dne 11.12.2012 jsem obdržel od pí.Málkové ředitelky DS v Heřmanově Městci „Vyjádření ke stížnosti“, ve které jsem „opětovně“ upozorňoval na „agresivní“ chovaní některých klientů a konkrétně na další „vyhrožování zabitím“.
  Ředitelka DS pí.Málková toto „agresivní jednání opět úmyslně zlehčuje“ a snaží se vše „obrátit proti mně“.
  Nesouhlasím s tímto „vyjádřením a postupem šetření“ nejen této ale i dalších stížností, které jsem v DS podal.
 Jsou neobjektivní a jednostranně zaujaté.

V příloze vám posílám  důvody mého nesouhlasu.
Tuto přílohu předám pí.Málkové, jako odvolání proti jejímu rozhodnutí.

Dále by mně zajímalo, jestli můžou v „Zařízení“ jako je DS v Heřmanově Městci, bydlet na jednom pokoji klienti-muž se ženou, kteří nejsou manželé, nejsou v žádném příbuzenském vztahu a oba jsou mentálně postižení a bydlí spolu již několik let.
  Klient kromě toho že „rád požívá alkoholické nápoje“ přesto že užívá léky, je agresivní a „má problémy sám ze sebou“.
  Klientka která s ním bydlí je ke všemu „absolutně apatická“ by zřejmě potřebovala spíše „zvýšenou zdravotní péči“ než aby byla vydána „zvůli agresivního nemocného člověka“.
  Kdo má právo o takovémhle „postupu“ rozhodovat.
  A má tento klient právo „nakládat s finančními prostředky podle libosti“?

Vzhledem k tomu že se „psychicky nátlak“ ze strany ředitelky „Domova“ na mně „neustále stupňuje“ a „neváhá k tomu zneužívat“ i některé klienty DS a to všechno „s podporou MHMP“, budu se muset opět „bránit“  „veřejnými protesty“ mimo jiné i v prostorách MHMP v Praze na Mariánském náměstí nebo před ním vždy „v den zasedání Rady MHMP“(každé úterý) a „v den zasedání Zastupitelstva MHMP“(poslední čtvrtek v měsíci). Budu také „přítomen“ každé „významnější návštěvě“ a to nejen na MHMP.

      Alojz Janiga , Heřmanův Městec.

1 komentář:

  1. V tomto "Domově" jsem nabyl dojmu že čím větší "darebák" tím to má u ředitelky tohoto "Zařízení" lepší. A je jedno jestli je to klient anebo zaměstnanec. Jakmile některá s pečovatelek dala "nahlas" najevo svůj názor, dostala "padáka" a byli to ženy které se snažili dělat svoji práci poctivě a byli mezi klienty oblíbené. Některé radši odešli samy. "Soudružka" ředitelka se chová "jako kdyby ji patřil celý zámek a MHMP ji v tom podporuje".

    OdpovědětVymazat