čtvrtek 1. září 2011

Stížnost na hrubé zacházení a porušování lidských práv těžce zdravotně postiženého.

                                                                                                                                                             1.9.2011

                                                             Stížnost.

Primátor hl.m. Prahy, Mudr. Bohuslav Svoboda.

Vážený pane primátore.
         Opětovně Vás upozorňuji na hrubé porušování lidských práv klientů tzv. „Domova pro seniory“ v Heřmanově  Městci, kterého zřizovatelem je Magistrát hl.m. Prahy (MHMP) a „bezohledné chování“ nejen vedení „Domova“ vůči některým klientům.

  1; Došlo opět k porušení „Smlouvy o poskytování soc. služby“-„donucené přestěhování“ staršího těžce nemocného klienta, kterému nebyla dána dostatečná možnost se proti tomuto „zvrhlému“ jednání odvolat.. Prostory do kterých byl tento klient přestěhován jsou v rozporu s podmínkami smlouvy, kterou tento klient podepsal.
Jde o klienta který se i přes svůj věk a těžkou nemoc snaží být nejen fyzicky aktivní.
V tom mu však vedení a sociální úsek „Domova“ nepomáhá spíš naopak.
Skutečný důvod jeho „přestěhování“ byl zřejmě ten, že tento klient „poukazoval na závažné nedostatky v tomto zařízení“.
Mně se zde stalo před léty „něco podobného“, ze stejných důvodů a do dnešního dne to nebylo „prošetřeno“ i když jsem na to několikrát upozorňoval a nejen MHMP.

2; Jsem „zdravotně těžce postižen“, je mi přiznán „příspěvek na péči“, který na mně pobírá „Domov“. Přesto si musím většinu věcí zařizovat sám. V poslední době např. zajišťování někoho kdo mi dá vyprat prádlo a pak se musím shánět kde ho mám i když je tato „činnost zajištěna smlouvou“ a jsou k tomu určeni zaměstnanci.
Je to další způsob „šikanování“ za to, „že si dovoluji kritizovat poměry v tomto Domově“.
A protože i nadále nemáte zájem na řešení situace v tomto „Domově“, kromě toho že budu na tyto „zrůdnosti“ a Váš nezájem poukazovat veřejně, můžete si většinu z mých  „Vámi neřešených“ stížností opět připomenout zatím na „Seznamu“ (aginaj.sweb.cz), Google (rozhodny.blogspot.com), nebo na Facebooku.

Věřím že se najde dost slušných lidí, kteří mně podpoří v tomto mém „snažení“ poukázat na „hrubé porušování lidských práv“ postižených a nemocných v podobných „zařízeních“ v ČR.

            Alojz Janiga, Masarykovo nám.37, Heřmanův Městec 53803

1 komentář:

  1. Primátor Svoboda je po Bémovi již druhý "doktor" který "vládne" Praze. Člověk by myslel že lékaři budou mít větší pochopení pro potřeby lidí. Bohužel to není pravda. Z minulosti jsou známy případy jiných taky "lékařů" pro které "nějaká Lidská práva nic neznamenala". Např: Barták, Karadžič a další.

    OdpovědětVymazat